Oplevelser i Midtjylland

Spændende oplevelser til den aktive campist

På Hjarbæk Fjord Camping kan du være aktiv og opleve alt fra fiskeri, cykling, gåture, løb, golf, kajak, kano og sejlads.

Lystfiskeri

Hjarbæk Fjord er den sydligste del af Limfjorden, og ligger ca. 10 km nord for Viborg og 20 km øst for Skive.

Den lavvandede Hjarbæk Fjord har tilløb fra fire åer. I syd fra Fiskbæk Å, mod nordvest Jordbro Å, og på østsiden Skals Å og Simested Å. Er du lystfisker er her mange muligheder netop ved de 4 åer. Der skal købes fiskekort fra Viborg sportsfiskerforening eller på campingpladsen i receptionen.

Karup Å er først og fremmest kendt for sine kraftige og store havørreder. Hvert år fanges der havørreder på mere end 10 kilo, og det er noget som kun få vandløb i verden kan præstere

Alle lystfiskere mellem 18 og 65 år skal have et gyldigt statsligt fisketegn for at fiske i danske fiskevande, dog ikke PUT & TAKE-søer.

Fangst ved Hjarbæk Fjord

Cykelferie og Mountainbike

Viborg Trail Arena har skabt Danmarks længste sporforløb, som er “100 kilometer MTB-spor omkring Viborg.”

Er du til cykelferie, så er Hjarbæk Fjord Camping et godt udgangspunkt. Her kan du få naturskønne oplevelser, og hyggelige pladser med læ eller udsigt over Hjarbæk Fjord.

Hvis du kommer med telt har vi fede pladser med læ eller udsigt afhænig af vejret eller du kan leje en af vores gode campinghytter eller nye shelter.

Hjarbæk Fjord Camping er et cykelvenligt overnatningssted.

Det betyder, at vi sikrer cykelturister de bedste mulige rammer.

  • Du kan få råd og vejledning til cykelture i nær-området på kortere og længere strækninger.
  • Du kan bestille en madpakke
  • Du kan vaske og tørre dit tøj
  • Du kan få låst din cykel inde for natten

Kontakt os gerne for nærmere aftaler om jeres ønsker og behov til en spændende cykelferie.

Cykelferie ved Hjarbæk Fjord Camping

Himmerlandsstien

Himmerlandsstien - Hjarbæk Fjord Camping

Næst efter Silkeborg er Viborg den danske kommune med flest banestier af høj kvalitet. Mere end 200 km bilfri banestier udgår fra Viborg.

Himmerlandsruten er anlagt på den nedlagte banestrækning mellem Viborg og Løgstør.

Der er adgang for både cyklister, vandrere og ryttere. Stien er belagt med stenmel og der er adgang til ridning ved siden af stien.

Stien går gennem varierede og naturskønne landskaber, der veksler mellem bakkede morænelandskaber, heder, fjordnære engområder og store smeltevands-dale. En sådan natursti på en nedlagt jernbanestrækning er trafiksikker og har lave stigninger – et godt alternativ til cykelferien på landevejene.

Hjertestien

Hjertestien i Hjarbæk er 3.5 km lang.

Turen starter på campingpladsen ved siden af receptionen, og er opdelt i to cirkler. Ca. midtvejs er du tilbage på campingpladsen, inden turen går mod Hjarbæk fjord og Hjarbæk by.

Du kan hente et kort over ruten i receptionen eller tage et kort i den hvide kasse på væggen ved receptionen.

Hjertestien - Hjarbæk Fjord Camping

Golf og camping

Golfbaner - Hjarbæk Fjord Camping

Hos Hjarbæk Fjord Camping kan du kombinere en campingferie med en god runde golf på Hjarbæk Fjord Golf Klub.

Golfbanerne på Hjarbæk Fjord Golf Klub bliver altid omtalt meget rosende, såvel af klubbens egne medlemmer, men absolut også af øvrige spillere fra såvel ind- som udland. Primært p.g.a. banens sværhedsgrad, deres fysiske tilstand, samt ikke mindst den smukke udsigt.

Tag dit udstyr med i Campingvognen, og få en god gang golf, kombineret med en hyggelig Campingferie 🙂

Det siger kunderne

“Festlig familiegolf weekend med ophold i to skønne hytter på Hjarbæk Fjord Camping. Natursmuk beliggenhed samt en velindrettet familiecampingplads. Den perfekte ramme for store og små, sport og afslapning.
Tak for super venlig betjening. 😀”

Niels-Erik Lysholm

Kano og SUB

Nyd Hjarbæk Fjord på vandet ved at tage på camping med kano.

Lån en kano og sejl afsted. Måske møder du en af de flotte Sjægter på Hjarbæk Fjord, det er både hyggeligt og spændende.
(Gælder kun gæster på Campingpladsen)

Du kan leje et SUB board til kr. 100,- i timen og padle afsted på Hjarbæk Fjord. Det er vanvittig smukt og fredfyldt.

Henvend dig i receptionen, hvis du vil låne en kano eller leje et SUB board.

Vi har egen strand, hvor du med sikkerhed kan få en særlig oplevelse. Tag din havkajak med. Måske møder du en nysgerrig sæl, ser landskabet, der glider forbi, solen der går ned (eller måske sågar står op!) i det smukke vand. Følg blæsten, bølgerne og vandets rytme i din egen personlige oplevelse på Hjarbæk Fjord.

Kano & SUB ved Hjarbæk Fjord

Havkajak

Havkajak ved Hjarbæk Fjord

Hjarbæk Fjord gør sig rigtigt godt fra vandsiden.

Hvis du har en havkajak, kan du stævne ud fra stranden lige nedenfor campingpladsen, hvorefter du har adgang til hele fjorden.

Der er mange steder at besøge, når man ser hele området fra vandsiden – Ikke mindst den hyggelig havn i Hjarbæk, hvor du kan lægge til og tage en gå-tur på havneområdet og en sludder med de lokale.

Du kan sejle i havkajak hele året på fjorden. Om vinteren kan du komme i din egen vogn, eller leje en af vores opvarmede hytter. Hvis du lejer “Det lille hus ved Hjarbæk Fjord” har du første parket til din kajak, som kan sættes i vandet 30 meter fra huset.

Camping ved limfjorden, midtjylland